Els voluntaris ambientals de la Torre de Claramunt s'han estrenat amb la neteja de diferents espais d'abocament no controlat al terme municipal. El grup es posa en marxa amb el suport de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament. Aquesta primera actuació va tenir lloc, segons han explicat ara fonts de l'Ajuntament, el passat 29 de gener. La zona triada va ser l'entorn de les Pinedes de l'Armengol.

Aquest grup de persones està coordinat pels responsables i regidors de les regidories de Governació i Medi Ambient de l´Ajuntament, Lourdes Cordón i Xavier Comes, i que mitjançant un grup de whatsapp planifiquen i coordinen les actuacions a realitzar així com les dates. En aquesta primera actuació es van recollir plàstics, cartrons, fustes de palets i restes de mobiliaris de cuina i una important quantitat de runa i restes de materials de construcció.

La satisfacció per part dels voluntaris que van participar en aquestes tasques era evident després de l´esforç realitzat, ja que els punts d'actuació van quedar completament recuperats, així es preveuen futures matinals en propers caps de setmana.

El grup és obert "a totes aquelles persones que vulguin fer-se voluntaris i posar el seu granet de sorra en la cura del nostre entorn", expliquen les mateixes fonts. Que també han indicat que per participar en futures actuacions del grup de voluntaris ambientals cal contactar amb mejiasnm@diba.cat pr tal de ser inclós al grup de whatsapp, que és l'eina que es fa servir per mobilitzar el grup.

Al mateix temps, l´Ajuntament també fa una cirda perque es comuniquin "tots els comportaments incívics" i els regidors demanen que la població actui amb consciència per no embrutar l'entorn.