L'assemblea Impuls ha fet la tria de les catorze propostes per ser finançades amb el pressupost participatiu municipal de Joventut de l'Ajuntament d'Igualada, que hi destina 15.000 euros (1.000 euros més que el 2016). Les propostes s'incorporen a la programació de l'Ajuntament adreçada als joves. És el quart any que es du a terme aquest procés.

«Aquesta iniciativa, seguint el model de pressupost participatiu, converteix els joves en protagonistes i els permet avaluar i escollir les propostes, elaborades i suggerides per ells mateixos», segons han explicat fonts de l'Ajuntament d'Igualada. L'assemblea de joves es va celebrar dissabte passat, 11 de febrer, a l'equipament juvenil La Kaserna, i hi van assistir una trentena de nois i noies de la ciutat. L'Ajuntament en va fer públic el resultat ahir.

En total, es van presentar quinze idees en format vídeo, i catorze van ser finalment seleccionades per formar part de la programació jove d'Igualada, que es desenvoluparà entre els mesos de març i octubre. Les propostes escollides, que ja es poden consultar al web www.igualadajove.cat, s'engloben dins un ventall molt ampli de diferents àmbits, com poden ser la formació, el treball comunitari, els concerts, la festa major, les arts plàstiques i escèniques, l'audiovisual, la cooperació, el medi ambient i la salut.

En aquest sentit, sempre segons fonts municipals, es duran a terme, entre d'altres, jornades per potenciar les pròpies capacitats i el potencial, iniciatives de solidaritat i sensibilització especialment enfocades als joves, exposicions, tallers de creació, conferències i cinefòrums o esdeveniments musicals i festius. L'Ajuntament ha fet també un agraïment públic a tots els joves participants.