L´Oficina d´Informació al Consumidor (OMIC) de l´Ajuntament d´Esparreguera oferirà assessorament i recursos per facilitar els consumidors la presentació de reclamacions per a recuperar els imports pagats de més per les clàusules sòl hipotecàries, aquell mínim que van establir les entitats bancàries amb independència de l'evolució, a la baixa, del preu del diner. L´OMIC d´Esparreguera ampliarà el seu servei d´atenció per atendre les persones afectades i rebrà les consultes sobre les clàusules sol tots els dijous de 4 a 7 de la tarda a les dependències de l´Oficina d´Atenció al Ciutadà (OAC).

L´objectiu de l´OMIC d´Esparreguera és informar els ciutadans del procediment de reclamació per via extrajudicial com a fórmula més ràpida, senzilla i econòmica de recuperar els diners pagats de més amb caràcter retroactiu, des de la data en què es va formalitzar la hipoteca. En aquest cas "els ciutadans hauran de rebre una resposta en el termini màxim de tres mesos i, en cas de no quedar satisfets amb el resultat de la reclamació encara podran presentar una demanda als tribunals", segons explica el govern esparreguerí

Amb aquest servei l´OMIC de l´Ajuntament d´Esparreguera vol apropar al ciutadà "els drets als que es poden acollir d´acord amb el Reial Decret Llei 1/2017, de 20 de gener, que regula el procediment extrajudicial per a la devolució de les quantitats indegudament percebudes per part de les entitats financeres". D´aquesta manera es dona aplicació a la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), que determina que les clàusules sòl poden ser abusives i determina la devolució dels imports pagats de més per raó d´aquests clàusules hipotecàries.

En les properes setmanes la Diputació de Barcelona i les associacions de consumidors més representatives organitzaran un taller informatiu gratuït per a que els consumidors puguin valorar si la seva hipoteca està afectada per les clàusules sòl. Aquests tallers es duran a terme per tot el territori de la província de Barcelona i seran anunciats des de la pàgina web de la Diputació de Barcelona.

Les persones interessades en rebre l´assessorament de l´OMIC de l´Ajuntament d´Esparreguera hauran de demanar cita trucant al telèfon de l'Oficina d´Atenció al Ciutadà 93 777 1801.