La passarel·la 080 Barcelona Fashion munta a Igualada una desfilada amb creadors emergents dedicada al món de la moda en peces de punt i de pell, dos dels sectors industrials més arrelats a la capital de l'Anoia. La 080 Barcelona Fashion s'ha posat d'acord amb el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament d´Igualada, i l'Agrupació Tèxtil FAGEPI, per promoure i impulsar aquests sectors industrials d'Igualada.

L'acte s'ha batejat com el «08700-Nits de Pell i Punt» i és previst que es dugui a terme el proper dijous, 23 de febrer, a La Sala, al Cercle Mercantil. Aquí, dissenyadors i professionals del sector oferiran una vetllada amb la desfilada de creadors emergents com Xavier Grados, Alícia González, el tàndem de dissenyadores Núria Costa i Anne Castro, i la firma de pelleteria VM La Sibèria. També hi haurà una exposició de productes dissenyats per emprenedors i marques del territori i produïts íntegrament a l'Anoia.

Aquesta iniciativa s'emmarca «en la voluntat d'estendre el segell 080 Barcelona Fashion i donar continuïtat a l'activitat del certamen al llarg de l'any a través del suport a iniciatives i esdeveniments de promoció de la moda que es duen a terme arreu del ter-ritori», segons han explicat els responsables de l'organitza-ció. Aquest és un acord que 080 BCN Fashion va prendre l'any passat.

La «08700 Nits de Pell i Punt» tancarà una setmana plena d'esdeveniments vinculats al sector de la moda. Com a inici, el dimarts 21 de febrer es durà a terme al Museu de la Pell d'Igualada la «Jornada de sostenibilitat en el sector tèxtil i de la moda», amb la participació de l'expert en innovació Xavier Marcet, les marques Ecoalf i Punto Blanco, la cooperativa Tintgrint i els centres tecnològics Fitex, Leitat I Eurecat.

Els dies 22 i 23 de febrer tindrà lloc també a Igualada la tercera edició de la Fira BSTIM, amb més de 60 expositors i una previsió de 1.000 visitants procedents del sector de la moda.