L'onzena edició del Premi Sambori Òmnium comptarà engunay amb la participació de 13 centres educatius d'Igualada, Santa Margarida de Montbui, Piera, la Pobla de Claramunt i Jorba, dues esscoles més que l'any passat. En total, doncs, han estat un miler d'alumnes de l'Anoia, de primer de primària a segon de batxillerat, els que han participat al Premi. En total, a la demarcació Penedès-Garraf-Anoia, hi han participat més de dos milers alumnes, 850 de l´Alt Penedès, 1.000 de l´Anoia, 90 del Garraf i 130 del Baix Penedès, dels quals s´han seleccionat 120 obres de narrativa que seran valorades pel jurat. Òmnium ha donat a conèixer ahir les dades definitives de participació.

El Premi Sambori Òmnium és un premi de narrativa en català dirigit als centres educatiu de tots els Països Catalans i que té com a objectius promoure la participació en un projecte comú i difondre l´ús del català dins de l´àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres. La darrera edició, el 2016, va comptar amb 44.000 participants a Catalunya i 130.000 alumnes, en el total dels Països Catalans.

Vilanova i la Geltrú acollirà l'acte de lliurament

Els guanyadors de la demarcació Penedès - Garraf - Anoia es coneixeran el dijous 23 de març, a l'acte de lliurament dels onzens Premis Sambori que es farà a les 7 de la tarda al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú. Els alumnes participants, les seves famílies, els centres educatius i tota aquella gent que ho vulgui podran assistir a l'acte.