El Pla Director de l'espai públic de Collbató que ha redactat la Diputació de Barcelona presenta solucions per treballar en la cohesió social a partir de la intervenció en l'espai públic. El document elaborat es va entregar ahir a l'Ajuntament.

El municipi de Collbató, situat al peu de Montserrat i dividit pel pas de l'autovia A2, té una població de 4.389 habitats que es localitza en dos nuclis originaris i un seguit d'urbanitzacions de baixa densitat, i una de les idees del pla és cohesionar aquesta trama dividida. Es proposa una xarxa de prioritat de vianants i bicicletes que connectin els nuclis i equipaments amb uns itineraris amables i adients que en fomentin l'ús, i la distribució d'uns nodes d'espai públic pel territori urbà que assegurin els espais de relació i lleure a tots els ciutadans.

S'ha dut a terme un estudi de l'impacte de l'acció proposada sobre la salut, i el resultat és que, amb un increment dels viatges a peu o en bicicleta previst del 15%, s'obtindrien uns estalvis anuals en salut de 363.000 euros.