L'Ajuntament de Capellades ha decidit potenciar l'estalvi energètic canviant la il·luminació dels diferents edificis públics de la vila.

Les bombetes han estat substituïdes per d'altres de més eficients, que produeixen més llum amb menys consum d'electricitat.

Així s'han retirat les bombetes fluorescents de 36W de potència i se n'han col·locat de 18W amb leds, que disminueixen el consum de watts a la meitat. Aquesta tecnologia té un consum més baix d'energia, dura més temps, té una mida més reduïda, resisteix les vibracions i redueix l'emissió de calor, cosa que ofereix una llum més càlida.

El canvi d'il·luminació s'està fent de manera gradual als diferents equipaments públics de l'Ajuntament. Ara com ara ja s'ha fet el canvi a la llar d'infants Vailets, al poliesportiu municipal, a tot l'edifici de Cal Ponet, al magatzem de la brigada i actualment s'està realitzant a l'escola Marquès de la Pobla.

Sergi Pérez, regidor de Governació, Sostenibilitat i Urbanisme, considera que «el canvi d'il·luminació es va fent a poc a poc per no assumir el cost de compra de les noves bombetes de cop, però tenim la previsió que ben aviat tots els equipaments públics estaran il·luminats amb un criteri més sostenible i eficient».

D'altra banda, l'Ajuntament també ha anunciat que treballa en un projecte d'igualtat de gènere. Des de fa poc més de mig any, amb el suport de la Diputació, s'està treballant en l'elaboració d'un Pla d'Igualtat de Gènere, una eina que servirà per analitzar la situació actual i establir dinàmiques de cara al futur.

Igualtat de gènere

La regidora d'Igualtat, Adela Morera, ha manifestat que «aquesta és la primera vegada que a Capellades s'està fent un Pla d'Igualtat de Gènere». Aquest document «és d'especial rellevància perquè, després d'analitzar la situació, proposarà les accions i polítiques que es duran a terme per tal de fomentar la igualtat de drets i oportunitats entre homes i dones».