L'Ajuntament de Sant Martí de Tous ha presentat un pressupost municipal de 2,1 milions d'euros. La proposta del govern local ha estat aprovada en el darrer ple municipal amb 5 vots a favor d'ERC i l'abstenció de CiU.

Els pressupostos (2.134.317,25 euros) reflecteixen les prioritats establertes per l'equip de govern, «amb l'objectiu bàsic de consolidar i augmentar la despesa de servei dels veïns i el seu benestar, així com la qualitat de vida del municipi», segons ha informat el govern.

Els comptes del 2017 reforcen partides d'atenció a la gent gran, polítiques de joventut, ensenyament, l'aula municipal de formació, entitats, cultura i benestar social. Les despeses destinades a aquestes polítiques suposen un import de 528 euros per habitant.

Una altra de les prioritats, segons el govern, és executar el gros de la inversió de millora urbanística de l'espai públic tot incidint en la conservació de l'espai privat, amb l'objectiu d'arribar a finalitzar l'execució de la Llei de barris.

El pressupost d'inversió augmenta significativament fins als 791.391,69 euros. I això, en part, és degut a la incorporació en aquest exercici de l'obra d'urbanització del carrer Carretera, que es realitzarà enguany.

Aquesta obra estava aturada en espera de signar un conveni amb la Diputació de Barcelona, que a la pràctica suposa duplicar aquesta previsió inicial d'aportació. Les principals inversions que estan previstes corresponen a l'adequació de carrers del nucli antic (carrers dels Horts, Sentfores i Sota Castell) i la concessió d'ajuts per a la rehabilitació d'habitatges, l'adequació de la plaça Fàtima, i també de la pista de bàsquet i futbol sala.

L'Ajuntament també incorpora els pressupostos participatius. Es tracta d'un projecte amb un enfocament biennal (2017-2018) de pressupostos participatius amb una dotació de 60.000 euros. Aquesta quantitat es dedicarà a les actuacions que decideixin els veïns durant el 2017. El procés garantirà que les decisions es prenen de manera consensuada entre els ciutadans de Tous.