Calaf elabora un pla ampli per donar suport a tots els joves del municipi

Es potencia el Punt d'Informació i es dissenyen estratègies per fer tornar nois i noies al sistema educatiu

21.02.2017 | 00:59

La regidoria de Joventut ha finalitzat l'elaboració del nou Pla Local de Joventut 2017-2020 (PLJ) de Calaf que té tres línies d'acció principals: l'accés a la informació, l'emancipació, i la participació i la convivència juvenils.

Aquestes tres línies s'han triat dreprés del procés de treball sobre quines eren les peticions i les porblemàtiques dels joves de Calaf. Algunes de les accions pensades ja s'han començat a aplicar. Els treballs per a aquest pla s'han dut a terme durant el 2016 i s'ha partit com a punt base del pla anterior, que anava del 2012 al 2015.

L'accés a la informació té la funció que els joves puguin accedir, justament a la informació i puguin saber on cal adreçar-se en cas de dubte per assessorar-se. En aquest àmbit, l'espai de referència és el punt juvenil ubicat a l'Institut Alexandre de Riquer.

Pel que fa a l'emancipació juvenil, s'oferiran formacions de retorn al sistema educatiu a través de la Casa d'Oficis i les proves d'accés a Cicles Formatius.

I la tercera línia estratègica, la de participació i convivència, es basarà en la realització del programa «Participa't», basat en els pressupostos participatius –que s'han celebrat per primera vegada aquest any– i en sessions entre joves i entitats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema