Olesa, Esparreguera, Abrera, Collbató i Sant Esteve Sesrovires treballaran amb l'empresariat de PIMEC per tal de dinamitzar l'economia local. Els alcaldes i alcaldesses del Patronat de la Fundació FIL es van reunir amb representants de la Patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC) al Baix Llobregat, preocupats per la situació de molts empresaris i autònoms als seus municipis.

La trobada entre els alcaldes i els representants de PIMEC va permetre assentar les bases per establir col·laboracions a sis bandes que facilitin el creixement i les sinergies a tota la zona nord de la comarca. Els alcaldes han exposat les seves reivindicacions i inquietuds sobre l'estat de les infraestructures i han acordat establir col·laboracions per impulsar el comerç i la petita empresa, per millorar la formació i la competitivitat del sector per poder ser competitius amb les grans superfícies comercials i les trobades de joves emprenedors vinculats al programa Fem Xarxa, Fem Empresa.

A la reunió dels alcaldes d'aquests cinc municipis han assistit el president de PIMEC Baix Llobregat-l'Hospitalet, Ramon Pons; el delegat territorial, Agustí Miró; de PIMEC Comerç, Antoni Boza; la coordinadora de Comerç, Amparo Vinaja; PIMEC Jove, Miquel Costa; i el membre de la Comissió Executiva, Xavier Mas.

La propera actuació serà una reunió de caire tècnic i polític on es valorarà com la PIMEC pot dinamitzar el comerç i les empreses dels cinc municipis compartint agenda i prioritzant necessitats i a mesura que avanci tot aquest procés es veurà quina és la definició més adequada de l'acord per col·laborar entre l'administració local i l'empresariat de petita i mitjana empresa del Baix Nord.