Els consellers del ple del Consell Comarcal de l'Anoia estan disposats a establir que el salari mínim que cobri un treballador d'aquesta institució no sigui inferior als 1.000 euros mensuals. I s'han donat de temps per poder-ho aconseguir aquest mandat. Dilluns, el ple va aprovar una moció en aquest sentit. Diferents formacions polítiques defensen que el salari mínim de l'estat espanyol s'incrementi fins als 1.000 euros, però, de moment, el govern es manté en poc més de 707.

El Consell Comarcal també es compromet a fer arribar aquest acord a l'associació Anem a mil, que impulsa la idea, a tots els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, a l'Associació Catalana de Municipis i Comarques i a la Federació de Municipis de Catalunya.

La plataforma Anem a mil és una iniciativa ciutadana que té per objectiu aconseguir un salari digne per a totes les persones del país. L'entitat denuncia que el salari mínim interprofessional, fixat pel govern espanyol en 707,60?, és insuficient per cobrir les despeses mínimes a les quals ha de fer front una persona per poder viure. Detallen que les institucions europees consideren aquest sou injust i que aquestes recomanen augmentar-lo més d'un terç per tal de garantir un nivell de vida decorós als treballadors i les seves famílies, tal com exigeix l'article 4.1 de la Carta Social Europea, que recomana un salari mínim equivalent al 60% del salari mitjà del territori. A Catalunya, apunten, el salari mitjà el 2015 va ser de 2.136,5 euros, segons dades de l'INE difoses a mitjan març. Això situaria el salari mínim recomanat a Catalunya en 1.098,77 euros per 14 pagues.