La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, va inaugurar ahir l'edifici de l'escola Josefina Ibáñez d'Abrera, el tercer centre públic del municipi que va entrar en funcionament el curs 2010-11, però que no ha estrenat la seva nova ubicació definitiva fins a aquest 2016-17. Ruiz va dir que instal·lacions d'aquest tipus «són importants per dur a terme un bon projecte educatiu», tot i que també va comentar que sempre té més valor «el que passa dins de les aules». A més, com a consellera del ram també va destacar que «el més important que podem deixar als nostres fills és l'educació».

Per això, va defensar la inversió que fa Catalunya en aquesta matèria, posant com a exemple el 30% més de recursos que es destinaran a noves construccions de centres educatius si s'acaben aprovant els pressupostos, encara que també va voler «posar en valor la feina dels mestres» i va dir que prioritzen l'atenció educativa als alumnes. La consellera va estar acompanya per l'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, durant la seva visita al centre, la construcció del qual ha suposat una inversió d'uns tres milions d'euros. Ruiz es va apropar a algunes aules de l'escola i va mantenir un diàleg distès amb professors i alumnes.

La consellera també va poder conèixer la història de Josefina Ibáñez, persona molt vinculada a Abrera i que dóna nom al centre. Ibáñez, nascuda a a Albalate del Arzobispo (Terol) el 1909, va ser professora de l'Escola del Suro abrerenca durant més de trenta anys, entre les dècades dels quaranta i els setanta. Després, un cop jubilada, es va quedar a viure al barri de Santa Maria de Vilalba fins a la seva mort, l'any 2009, als 100 anys. L'elecció del nom de l'escola (que abans d'aquest curs es deia provisionalment Abrera) és el fruit d'un procés participatiu engegat per l'Ajuntament el febrer del 2016 i en el qual es van arribar a proposar fins a 29 noms. Després de la participació de diferents agents de la comunitat educativa, el 26 de maig passat es va escollir el nom definitiu.

Futbol a l'IES de la Seu

Aprofitant la seva visita a Abrera, la consellera també va ser preguntada sobre la notícia revelada aquest dimecres per ACN que diversos professors de l'IES Joan Brudieu, de la Seu d'Urgell, utilitzen la sala d'actes del centre fora de l'horari lectiu per veure els partits de futbol televisats de pagament. Ruiz es va limitar a dir que «ja s'han fet les explicacions i ens hi mantenim», en referència a les paraules, dimecres mateix, del director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés. Aquest va dir que les trobades no tenen «res d'incor-recte» i que responen a «dinàmiques de grup o propostes de convivència» entre el professorat. També va remarcar la «normalitat en uns fets que són habituals en els centres», tot i que no en tenia coneixement.