El celler familiar de Caves Bohigas, situat a Òdena, ha tancat l'any 2016 amb un nou increment de les vendes de productes de gamma mitjana i alta, com són els caves Reserva i Gran Reserva. D'aquests dos tipus de cava, n'han venut el 14% més aquest any, i el 36% en l'acumulat dels dos últims anys. Aquest augment es deu principalment al creixement de vendes als EUA i a l'Estat espanyol, que pugen quatre i dos punts, respectivament.

Pel que fa a la facturació, segons les dades facilitades per la mateixa empresa, el celler manté les xifres globals de l'exercici 2015. A conseqüència de la sequera, la verema va ser «molt reduïda respecte del que és habitual, però es va veure compensada amb un augment de l'activitat d'enoturisme i el lloguer d'espais per a casaments i celebracions, que pugen el 55%». Quant a producció, l'any 2016, Bohigas ha produït 600.000 ampolles, de les quals 65.000 han estat de vi i 535.000, de cava.

Com en l'any anterior, Bohigas valora molt positivament l'augment de vendes dels productes de gamma mitjana i alta (caves Reserva i Gran Reserva), que avui suposen el 46% del total, en front del 39% dels caves joves, el 9% del vi i el 6% del cava rosat.

Per països, Bèlgica continua essent el principal comprador de Bohigas, amb el 35% de la quota de mercat (el 2015 era del 40%), seguit dels EUA, que ha pujat del 18 al 22%, i Espanya, que ha passat del 17% al 19. En quart lloc, se situa Alemanya (9%), seguida del Regne Unit (5%) i Corea del Sud (3%), que mantenen percentatges similars a l'exercici anterior. El 7% restant es reparteix entre una vintena de països de tot el món.

De cara a aquest 2017 i els anys següents, Bohigas també vol reestructurar la gamma de vins cap a varietats autòctones i amb un nou disseny de les presentacions. Igualment, el celler aposta per millorar l'oferta d'activitats i serveis d'enoturisme, que s'espera que registrin un nou increment.