Igualada ha celebrat aquest dissabte La Gran Plantada, una iniciativa de la Xarxa per la Inclusió, formada per l´Ajuntament i diferents entitats i serveis locals, que tenia la voluntat de plantar cara a actituds com el racisme, la intolerància, la supèrbia i l´egoisme i a estimular, en canvi, valors positius com la inclusió, la solidaritat, l´intercanvi, la cultura i l´aprenentatge.

L´acte ha tingut lloc al camí de la Font de Can Masarnau i hi han assistit l´alcalde, Marc Castells, i altres regidors del govern municipal. Hi ha hagut actuacions musicals, esmorzar per als assistents i s´han llançat les boles nendo dango de llavors en un terreny a tocar del camí. Aquestes boles es van preparar el passat cap de setmana en un taller familiar que va tenir lloc a la Plaça Cal Font i ara, un cop llançades al camp, han de donar pas a nous arbres que representin aquests valors positius per a la societat.

Aquesta ha estat una iniciativa conjunta de l´Oficina Tècnica d´Inclusió i Cohesió de l´Ajuntament d´Igualada i nombroses entitats i associacions de la ciutat, com l´Associació Gitana de l´Anoia, el Centre Islàmic d´Igualada, el Club Social Aidar, la Fundació Sociocultural Atlas, Dones amb Empenta, el Grup d´Acollida Océano, Coopera´t, el Consorci Sociosanitari d´Igualada, l´Associació per a la Rehabilitació del Malalt Mental de l´Anoia, el Centre d´Atenció i Seguiment a les Addiccions, el Consorci Sanitari de l´Anoia, la Fundació Sanitària Sant Josep, el Casal del Passeig o el Casal del Barri Montserrat.