El conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jané, assegura que els indicadors de seguretat de Martorell corresponents al 2016 estan tretze punts per sota de la mitjana de Catalu-nya, amb 51,2 fets delictius per 1.000 habitants, per 65 del conjunt del país. Els fets delictius han disminuït el 8,5% el darrer any.

Jané va fer una visita oficial a Martorell divendres passat i va ser aleshores quan va donar a conèixer les dades. «El més positiu és que les dades de fets delictius baixen a Martorell, i ho fan més de quatre cops que el global de Catalunya, on la disminució és de l'1,9%», va destacar el conseller.

El total de delictes contra les persones disminueix el 24,6%, i els delictes contra el patrimoni ho fan l'11,5%. El conjunt de robatoris amb força en general ha baixat el 14,8% i els robatoris amb violència i/o intimidació han disminuït el 27,3%. Destaca el tipus de robatori amb força a domicili, empresa i establiment, que ha disminuït el 9,1%, el 24% i el 33% respectivament. Segons el conseller, hi ha hagut aquest «per la bona feina que especialment desenvolupen el cos dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Martorell, que fan patrullatges mixtos i que creen binomis molt efectius. Hi ha una excel·lent relació entre aquests dos cossos i amb els altres, que fan actuacions més específiques».

La reunió també va tenir la participació de la subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begoña Curto; del sotscap de la Regió Policial Metropolitana Sud, Antoni Antolín, i de l'inspector cap de la Policia Local de Martorell, Ángel Luis Pérez. Regidors de l'equip de govern i de l'oposició han donat també la benvinguda al conseller.

L'alcalde Fonollosa va agrair «la presència del conseller d'Interior Jané coincidint amb la celebració de la Junta de Seguretat Local».