L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha posat a licitació la redacció del projecte per dur a terme un nou col·lector del sistema de sanejament d'Igualada, a l'Anoia. El document servirà per definir un nou col·lector d'aigües residuals, d'uns 300 metres de longitud, que substituirà l'actual conducció que transcorre entre la zona dels horts de Vilanova del Camí fins aigües avall del parc fluvial, en el marge esquerre del riu Anoia, fins a la depuradora d'Igualada.

El tub actual té un diàmetre de 1.200 milímetres i ha quedat petit per a les aigües que hi van a parar. La nova conducció serà molt més àmplia, i haurà de tenir la capacitat hidràulica equivalent a la canonada ovoïdal de 1.800 per 1.200 mil·límetres de diàmetre que hi ha aigües amunt i aigües avall del tram del col·lector per substituir.

El termini per presentar ofertes finalitza el 3 d'abril, i el pressupost de licitació del contracte és de 34.485 euros. Un cop adjudicat i signat el contracte, es disposarà d'un termini de cinc mesos per redactar el projecte, segons han explicat fonts de l'Agència Catalana de l'Aigua.

El sistema de sanejament d'Igualada recull les aigües residuals de Vilanova del Camí, Igualada, Òdena i Santa Margarida de Montbui.