Els actes per a la celebració de la Setmana Santa a Olesa començaran el proper dia 1 d'abril: a les 6 de la tarda, a l'Auditori de la Casa de Cultura,es farà la presentació de la Setmana Santa 2017, que inclourà la presentació i lectura dels poemes dels Misteris d'Olesa. En aquests actes hi col·laboren els rapsodes Rosa Batiste, Rossi Hita, Angelina Dalmases, Víctor Vicente, Carles Silvestre i Josep M. Pallarés, acompanyats pel violoncel d'Anna Salvador i el piano de Maria Egea. Hi serà present, també, l'autor, Miquel Guillamón i Casanovas.

El Misteris permeten fer una ruta per tots els punts on s'exposen. I enguany també es presentarà l'aplicació per a mòbil QR de la Ruta urbana turística «Els Misteris d'Olesa al mòbil». I encara el mateix dia es prodecidrà a la inauguració de l'exposició «Poesia i Misteris». Es podrà visitar de l'1 d'abril al dia 18 del mateix mes.

El dimecres dia 5 d'abril a les 17.30 h, es farà la ruta urbana turística «Els Misteris d'Olesa al mòbil», a càrrec de Joan Soler Gironès. El diumenge hi haurà un concert de Setmana Santa (7 de la tarda): «la Passió segons Sant Joan» de Bob Chilcott, a càrrec de la Coral Sant Esteve (de Sant Esteve Sesrovires), l'Escolania i el Cor Jove d'Olesa de Montserrat, la Jove Orquestra del Montserratí, orgue i solistes, sota la direcció del mestre Eduard Vila i Perarnau.

El dimarts hi haurà ofrenes als Misteris i quedaran exposats. Al final de la missa d'aquest dia hi haurà ball de la Moixiganga per l'Esbart Olesà; seguidament, processó del Silenci.