El Mont-Àgora de Montbui, aquest espai destinat a les arts i la cultura, és un element clau en la vida d'aquest municipi només dos anys després de la seva estrena. Les xifres, que ha fet públiques l'Ajuntament, avalen aquesta incidència positiva que ha tingut l'equipament entre les entitats i la població. En aquests moments, les dues peces sobre les quals pivota el projecte són la biblioteca i els cinemes.

La biblioteca duplica usuaris de l'any passat. Obre de dilluns a dissabte, s'ha situat com un dels equipaments preferits pels ciutadans de Montbui per tal d'accedir als llibres i al coneixement. Per la biblioteca, gestionada en conveni amb la Diputació de Barcelona, hi van passar 42.000 usuaris durant l'any 2016, el que suposa un increment del 22 % en relació amb els visitants del 2015, l'any d'estrena de l'equipament. A l'anterior ubicació (carrer Sant Miquel, 6), aquest servei difícilment arribava a superar els 20.000 usuaris per any. La biblioteca Mont-Àgora suma any rere any nous socis, una condició important per poder accedir a múltiples serveis. El centre també és punt de trobada de totes aquelles persones que per estudi o per interessos diversos volen accedir al coneixement.

Els caps de setmana Mont-Àgora obre al cinema comercial les seves dues sales. Des de mitjan 2015, tant la sala gran com la de petit format exhibeixen algunes de les millors pel·lícules del moment, a un preu assequible de 6 euros (inferior a la gran majoria de sales de cinema del país). L'aposta pel cinema ha estat possible per la ubicació de dos projectors digitals de darrera generació, especialment preparats per reproduir el format cinematogràfic DCP.

Tammateix, i per la seva polivalència i voluntat de servei públic, les sales de Mont-Àgora també han acollit diferents convencions, reunions d'entitats, festivals, activitats artístiques, teatre, gales diverses, assajos de grups i associacions musicals, trobades escolars...

Durant els seus dos anys d'història Mont-Àgora ha estat escenari de les principals propostes culturals, cíviques i socials del municipi, i s'ha convertit en un espai de referència no només de Montbui sinó de tota la comarca de l'Anoia.

Properament estaran en marxa els nous espais de Mont-Àgora (aules de dansa i espais de servei) que s'han dut a terme durant els darrers mesos.