Martorell s'incorporarà a la Xarxa de Municipis Lliures del Tràfic de Dones, Nenes i Nens Destinats a la Prostitució. El ple de la corporació d'aquest municipi ho va aprovar en la sessió del mes de març.

Es tracta d'una iniciativa de la plataforma Moviment Democràtic de Dones, que treballa per abolir la demanda de prostitució perquè considera aquesta activitat una forma d'explotació i de violència de gènere, contrària als principis d'igualtat. L'adhesió a la xarxa comportarà la col·laboració amb les administracions per eradicar la demanda, penalitzar els prostituïdors i proxenetes i treballar per donar suport social i laboral per a les prostitutes.

El text defineix la prostitució com «una forma d'explotació que ha de ser abolida i no una professió que cal reglamentar perquè és una forma de violència de gènere extrema. El que les dones i homes prostituïts han de suportar equival al que en altres contextos cor-respondria a la definició acceptada d'abús sexual i violació reiterada», tal com exposava la regidora del PSC Remedios Márquez.

El manifest alerta que la regulació de la prostitució com si es tractés d'un ofici no permetrà educar en la igualtat les futures generacions.