La primera promoció d'alumnes, que al novembre van inscriure's al programa del sector metal·lúrgic anoienc ReinMET, promogut per la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD) amb la col·laboració de la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA), està acabant aquests dies les seves 80 hores de pràctiques laborals en empreses, després d'haver rebut 300 hores de formació en manteniment industrial.

La MICOD, els ajuntaments que en formen part, la UEA, el gremi local del metall i les diferents empreses del sector, amb el suport de la Diputació de Barcelona, són els organismes que impulsen conjuntament aquest programa, que vol enfortir i contribuir a l'impuls del metall anoienc, i fomentar la recuperació de la capacitat professional i productiva en tasques d'especialització dels alumnes assistents.

Durant la fase de planificació del projecte, els impulsors es van fixar l'objectiu d'aconseguir que, de la quinzena de participants en la formació resultant de la fase de diagnosi, com a mínim vuit arribessin a inserir-se en el mercat laboral. Durant la pròpia evolució del curs, set persones ja van trobar feina; cinc participants han finalitzat les pràctiques, dues les estan realitzant i una altra les iniciarà durant la propera setmana.

El projecte ReinMET s'adreça a persones més grans de 25 anys, amb un mínim d'un any d'experiència laboral, amb graduat en ESO o graduat escolar i que es trobin en situació de desocupació. Durant el curs han adquirit coneixements de metrologia, mecànica, mecanització, soldadura, electricitat, pneumàtica, hidràulica i formació i orientació laboral, en tot un seguit de classes que van tenir lloc a l'institut Milà i Fontanals i a l'Aula de Pneumàtica.