El president del Consell Comarcal de l'Anoia, Xavier Boquete, i el vicepresident segon de la Diputació de Barcelona, responsable de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, i l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, van fer públic ahir que cedien un espai al departament d'Hisenda perquè pugui posar el seu personal de l'Agència Tribunària de Catalunya a Igualada. La ciutat, tot i que el mateix alcalde Castells va liderar una protesta a Igualada contra la decisió del departament d'Hisenda de la Generalitat de no fer seu de l'oficina a Igualada, no va aconseguir fer canviar de parer els responsables del departament d'Oriol Junqueras.

Boquete i Castells es van reunir dimecres amb els agents socioeconòmics de la comarca per explicar-los que el Consell cedirà a l'Agència Tributària de Catalunya, a través d'un conveni, un espai a Igualada per a la implantació el setembre d'un punt de servei i d'atenció al públic, que no serà el mateix que una de les oficines, però que permetrà resoldre el conflicte institucional obert.

El Consell Comarcal posarà a disposició de l'ens l'espai necessari per a la ubicació de la seu a les seves dependències de l'edifici Casa de Cultura (carrer de Sant Carles, 83 d'Igualada), un total de 65 m2. Les obres d'adequació i modernització de l'espai per acollir-hi l'ens aniran a càrrec del Consell Comarcal de l'Anoia, amb una subvenció de la Diputació de Barcelona.