L'igualadí Àlex Alonso va iniciar ahir una aventura solidària en record de la seva esposa i en suport de totes les víctimes de càncer. Alonso, abans de sortir, va visitar l'ajuntament de la seva ciutat. La seva esposa, la Fali, que va morir ara fa un any víctima d'un càncer, és la que dóna nom a la iniciativa: el repte Fali.

Àlex Alonso recorrerà a peu els 1.265 quilòmetres que separen Sevilla, on va néixer la seva dona, de la capital de l'Anoia. El repte Fali preveu una caminada d'uns 30 km diaris i arribar a Igualada a mitjan mes de maig, en una acció que vol no només recordar-la, sinó recaptar fons per a l'Institut Català d'Oncologia (ICO), un dels centres de referència del nostre país pel que fa al tractament i a la investigació del càncer.

La iniciativa d'Alonso ha rebut el suport de nombroses institucions, clubs, entitats i ciutadans a títol particular. L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, i el tinent d'alcalde d'Entorn Comunitari de l'Ajuntament, Fermí Capdevila, li van transmetre tot el suport de la corporació per assolir amb èxit la seva fita.