5.765 persones van participar en el programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte a l'Anoia fins al 31 de març, que justament era el dia del càncer de còlon, i la pràctica ha permès detectar 10 casos de càncer. Els percentatges de participació en el programa queden per sota del 50% del total de població triada per a l'anàlisi, però aquesta és una xifra similar a la que s'obté al conjunt del país. El càncer colorectal és el càncer més freqüent en la població si es consideren els dos sexes, segons expliquen fonts del Consorci Sanitari de l'Anoia.

Fa més d'un any que es va iniciar el Programa de Detecció Precoç de Còlon i Recte a l'Anoia. Aquest programa va dirigit als homes i dones entre 50 i 69 anys, i consisteix en una prova de detecció de sang oculta en femta cada dos anys.

A final del 2015 i durant el 2016, s'han convidat per carta a participar 9.505 veïns d'Igualada i 2.373 veïns de Santa Margarida de Montbui d'entre 50 i 69 anys. El 48,5% d'aquesta franja ha participat en el programa. És a dir, 5.765 persones han anat a les farmàcies col·laboradores amb el programa per cercar la prova gratuïta de detecció de sang oculta en femta, han recollit una mostra de femta i l'han retornat a la farmàcia per a la seva anàlisis posterior al laboratori. Aquest percentatge de participació és semblant a la resta de Catalunya. 406 persones tenen una prova positiva de sang en femta, i, s'han detectat 10 casos de càncer. En la resta de positius, hi altres patologies.