La temporada de passió, tant a Olesa com a Esparreguera, ha passat el seu equador, i tant en un espectacle com en l'altre es mostren esperançats en poder tenir un registre d'assistència acceptable . A la Passió d'Esparreguera li queden les sessions dels dies 22 i 30 d'abril i les de l'1 i 7 de maig. La d'Olesa el divendres sant ha rebut la visita del Conseller de Cultura de la Generalitat, Sant Vila, el qual, a part de valorar molt positivament la qualitat de l'escenificació, va mostrar-se disposat a aportar diners per posar en marxa la sala petita del teatre. A Olesa, encara s'escenificarà el drama sacre els dies 22 d'abril i 1 de maig.

La Setmana Santa suposa per a les dues representacions el pas d'inflexió, i també el moment que aconsegueixen fer la màxima difusió de l'espectacle. I en ambdós casos, els seus responsables feien un balanç positiu del pas de l'equador de la temporada.

Es tracta de dues representacions diferents del drama de la passió, mort i resurrecció de Crist, però hi coincideixen alguns elements, com la gran participació de veïns de la població que surten a escena i una gran tradició a través de la qual les dues representacions han escrit la seva història.

La passió d'Esparreguera comença en la seva presentació, que es tracta «d'un espectacle popular avalat per una tradició de fa 400 anys». La posada en escena, el moviment de les masses de gent que surt a l'escenari, els decorats, el efectes de so i llum, la grandiositat dels escenaris fan que les representacions esdevinguin espectacles únics, més enllà del sentit religiós que pugui tenir la respresentació.

L'objectiu de la Passió d'Esparreguera és arribar a les 10.000 persones, una xifra d'assistència es propsa com a fita el teatre any rere any. I Olesa també es planteja un objectiu similar, el qual significa tenir una moltsbona entrada en aquesta platea de gairebé 1500 localitats. És un dels teatres més imponents del país.

Tant una passió com l'altra, tenen ofertes per acudir a l'espectacle si es visita en grup. I també en els dos casos han preparat actes paral·lels a la representació, com ara exposicions. En el cas d'Olesa, per exemple, durant el divendres sant es va fer una representació especial, per un dia es va recuperar elements pensats per recordar i homenatjar la passió d'abans. S'hi va poder veure Jesús amb un mantell vermell, i també el Ponç Pilat, que excepcionalment anava vestit de blanc. També es recuperava un diàleg al quadre de la resurrecció i l'escena coneguda com «la verònica» en el Carrer de l'amargura.