Montbui, el barri de Sant Maure, l'obrerisme. Omnium Anoia presentarà, el dilluns 24 d'abril, una exposició sobre les lluites veïnals del barri de Sant Maure de Santa Margarida de Montbui. La mostra porta per títol La gent del barri dempeus, i recull la història de l'associació de veïns La Convivència. La mostra estarà oberta fins al diumenge 30 d'abril al Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui.

Aquest retrat de la industrialització i l'arribada de la immigració a Montbui s'emmarca en el projecte Lluites compartides, amb el que Òmnium Cultural vol fer un reconeixement a totes les lluites que han contribuït a construir el nostre país. Lluites compartides pretén ser un espai, com expliquen des d'Òmnium, «per compartir les lluites, i fer visible i reivindicar la feina de milers de persones anònimes que han treballat pel bé col·lectiu i han contribuït a construir un barri, un poble, una ciutat, un país i un món millor».

En el cas de l'Anoia, l'entitat ha escollit aquesta lluita pels drets bàsics que va impulsar l'AV la Convivència del barri de Sant Maure durant, bàsicament, els anys 70. L'exposició recollirà totes les lluites per aconseguir que la gent pogués tenir llar d'infants, escoles, un ambulatori, una urbanització digna malgrat el lloc triat per al creixement urbà, i drets essencials, com tenir aigua.

Es tracta d'una exposició itinerant que es podrà visitar al Mont-Àgora, a la Vinícola, a l'Ateneu del casc antic, a l'Institut i, finalment, a la parròquia de Sant Maure. La inauguració de l'exposició serà dilluns 24 d'abril a les 19.30h al Mont-Àgora de Montbui.

Per recuperar la memòria històrica del barri de Sant Maure de Montbui s'ha entrevistat a sis persones que hi van participar activament: Maribel Nogué, Antonio Agüallo, Luisa Bravo, Alfredo Vázquez, Alfonsa Santiesteban i Antonio Vera. I, a través d'aquests testimonis es pot fer, també, un relat de quina ha sigut la història de lluita d'aquest barri obrer de l'Anoia.