Els ajuntaments d'Olesa de Montserrat, Esparreguera, Coll- bató, el Bruc, Vacarisses i Castell-

bell i el Vilar s'han reunit amb els responsables de parcs de la Diputació de Barcelona per establir el règim jurídic que ha de regir aquest Parc Rural. El projecte del Parc Rural de Montserrat té com a objectiu recuperar l'activitat agrària i donar valor als recursos agrícoles, forestals, ramaders, turístics i culturals de la zona.

Jesús Calderer, diputat adjunt d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, ha manifestat que la intenció és acabar l'actual legislatura havent solucionat totes les qüestions de caràcter tècnic, per així engegar una segona part més executiva en el futur. De fet, en la reunió que va tenir lloc dimarts a Olesa es va acordar crear una figura legal per tal que s'adhereixin al Parc Rural tots els agents implicats que ho desitgin.

Per a l'alcaldessa d'Olesa, Pilar Puimedon, la reunió del Parc Rural de Montserrat celebrada aquest dimarts va deixar clara la tutela de la Diputació en aquest projecte i la necessitat de crear un element jurídic que concentri tots els agents interessats. Puimedon, però, va destacar un dels aspectes cabdals del projecte: el consens entre, de moment, els nou municipis integrats al Parc Rural, una xifra que es pot ampliar un cop es vegin els resultats.

El projecte es va intentar tirar endavant, sense èxit, el 2004. Ara, entre les apostes del projecte hi ha la de crear la marca Montserrat, per a productes de qualitat.