L'alcalde de Cabrera d'Anoia, Salustià Monteagudo (PSC) es ratifica en la seva denuncia contra un regidor del consistori a qui acusa d'intentar vendre's l'acta per 15.000 euros. Divendres ho va fer davant del jutge d'Igualada. A més, Monteagudo també el denuncia per un presumpte delicte de suborn, ja que en un primer moment el regidor hauria demanat un sou de 1.600 euros a canvi de mantenir el suport al govern municipal, segons ha explicat el mateix batlle a la sortida dels jutjats. El denunciat, José Fernández, actualment segueix al ple com a regidor no adscrit després que ICV li retirés la confiança en destapar-se els fets. El batlle ha aportat al jutge dues gravacions on s'escoltaria Fernández intentant vendre'ls l'acta. Els fets van tenir lloc a final d'agost del 2016.

L'únic regidor d'ICV a l'Ajuntament de Cabrera d'Anoia, José Fernández -ara és edil no adscrit després que els ecosocialistes li retiressin la confiança- ha estat denunciat pel batlle del municipi, Salustià Monteagudo (PSC), per un presumpte delicte de suborn, frau, conspiració i amenaces. Monteagudo ha acudit aquest divendres als jutjats d'Igualada per ratificar la querella criminal que ha interposat contra Fernández, mentre que el jutge ha citat a declarar el regidor denunciat el dilluns 24 d'abril perquè exposi la seva versió dels fets.

Segons va relatar Monteagudo a la sortida dels jutjats, els fets es remunten a finals d'estiu del 2016 quan Fernández, que aleshores era regidor de Festes a l'Ajuntament de Cabrera d'Anoia -el PSC i ICV havien signat un acord de governabilitat a l'inici de legislatura- va reclamar-li «disposar d'un sobresou i, si no li concedíem, impulsaria una moció de censura». El batlle va explicar que el regidor reclamava 1.600 euros, un sou que considera «desorbitat» per les funcions que tenia assignades. Després de la negativa del batlle a pagar-li el sobresou, Fernández «va accionar la moció de censura d'acord amb CiU i ERC, que va consolidant-se al mes de setembre». Tot i que la moció va arribar al ple, finalment no es va sotmetre a debat, ja que el regidor ecosocialista es va fer enrere a l'últim moment.

Després de l'intent frustrat de la moció de censura, l'alcalde de Cabrera va explicar que el regidor li va fer un nou oferiment: «plegar a canvi d'una compensació econòmica de 15.000 euros». En aquest sentit, Monteagudo va dir que l'edil denunciat va comparar l'operació que volia fer «com si es tractés de la venda d'una llicència de taxi». El batlle va relatar que en el moment en què Fernández li va fer aquesta proposta no estava sol, sinó que hi havia un testimoni, un company seu d'ICV a Cabrera d'Anoia.

L'alcalde va presentar davant del jutge com a prova dues gravacions en què s'escoltaria el regidor denunciat reclamant els 15.000 euros a canvi d'entregar la seva acta, així com també la primera proposta que va fer de cobrar un sou de 1.600 euros mensuals a canvi de continuar donant suport al govern municipal. El batlle ha dit que el jutge ha admès les gravacions com a prova.

En declaracions als mitjans a les portes del jutjat d'Igualada, Monteagudo va lamentar «l'ús mercantilista» que el regidor ha volgut fer amb la seva acta d'edil i també va assegurar que li sap greu que «CiU i ERC a Cabrera d'Anoia donin suport a actuacions d'aquest tipus i facin una política de bloqueig al municipi». En aquest sentit, el batlle va dir que es tracta de fets molt greus i considera que actuacions com les de Fernández «s'haurien d'eliminar de la vida política».