L'Ajuntament d'Igualada va destinar, l'any passat, 17.000 euros a pagar factures de famílies que no tenien recursos per afrontar els serveis bàsics com l'aigua i la llum. Aquesta despesa s'inclou en els 580.000 euros en ajuts socials i serveis de suport de les famílies que té l'Ajuntament.

Segons la tinent d'alcalde d'Acció Social i Igualtat, Carme Riera, «és una prioritat absoluta del govern municipal fer costat a aquells ciutadans i famílies que necessiten el suport de la seva institució més propera». Riera considera que «des dels serveis socials municipals i des dels departaments que més estretament copsen la realitat de les persones s'està fent un gran esforç i una gran feina d'acompanyament i de suport; ara fa uns quants anys l'Ajuntament va impulsar el Pacte Social per Igualada en el moment més crític de la crisi econòmica, i avui, creant nous ajuts i serveis adaptats a la realitat, seguim al costat dels ciutadans més vulnerables amb l'objectiu que ningú quedi al marge per raons econòmiques ni de cap altra mena».

L'àmbit de l'habitatge va ser el que va rebre més recursos. Es van concedir 143.000 euros en subvencions per pagar l'IBI a persones majors de 65 anys, pensionistes i famílies monoparentals, i pràcticament 17.000 euros a ajudar a combatre la pobresa energètica amb ajuts per pagar aigua, gas, llum i per cancel·lar deutes de subministraments bàsics. A aquestes xifres cal afegir més de 10.000 euros en prestacions socials per a famílies en greus dificultats socioeconòmiques que té en compte l'ordenança municipal reguladora de les prestacions socials de caràcter econòmic i, a banda, una aportació de més de 21.000 euros al Banc d'Articles Reutilitzables i Material Infantil. En total, doncs, els recursos destinats a aquest camp van superar els 191.000 euros.

Diners per poder anar a escola

L'apartat de l'escolarització també és un altre dels que va tenir una dedicació més important, segons l'Ajuntament, amb una despesa de 158.000 euros. Aquí s'inclouen més de 94.000 euros en beques per a l'adquisició de material escolar i llibres de text i per al programa de reutilització de llibres que s'aplica en diferents centres de la ciutat, més de 45.000 euros en beques de menjador per a llars d'infants, infantil i primària, i més de 8.000 euros en ajuts per a l'escolarització en escoles bressol.