L'Anoia té una nova guia per a l'actuació contra els maltractaments a les persones grans. El document és la culminació del treball endegat el 2009 amb la creació de la Comissió de Maltractaments de les Persones Grans de l'Anoia i l'elaboració d'un primer protocol d'actuació l'any 2011.

La guia actualitza els recursos de la comarca i inclou tipologies i indicadors dels maltractaments. També recull informació sobre els diferents espais on es pot manifestar la violència contra les persones grans, així com els protocols d'actuació contra els maltractaments, indicacions sobre els factors de risc, eines de prevenció i actuacions de difusió i sensibilització contra el maltractament a la gent gran.

El departament de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania, fa 10 anys, ja va apostar per tractar de manera específica el conjunt de persones grans de la comarca. Des de llavors la implicació per abordar el fenomen del maltractament ha estat de diferents maneres. Es va crear la Comissió de prevenció i detecció de situacions de maltractament a les persones grans a l'Anoia, es participa al Grup de treball contra els maltractaments a les persones grans que Diputació de Barcelona lidera, es va formar el Consell de la Gent Gran de l'Anoia, entre d'altres, i ara es continua la feina amb aquesta guia fruit d'un treball interdepartamental i interinstitucional, segons fonts del Consell Comarcal.