Promocionar el comerç local i de proximitat, oferir un espai a les entitats del municipi per explicar les seves accions i dinamitzar la vida social i cultural de Santa Margarida de Montbui són els propòsits de la Fira de la Multicultura i el Comerç que se celebra a la població des de fa 21 anys i que va omplir aquest cap de setmana d'activitats.

«A Montbui, les nostres dues grans festes locals són la festa major i la Fira de la Multicultura i el Comerç», expressava la regidora de Comerç, Elisabeth Tamargo, que destacava que han reprès el ritme de celebrar-la anualment en lloc de fer-la cada dos anys, com s'havia provat en anteriors edicions.

D'aquesta manera, al llarg del cap de setmana les parades d'artesans d'arreu de Catalunya, el comerç local i les entitats municipals van omplir la carretera de Valls. Alhora que les activitats lúdiques i culturals es van repartir per tota la població. Van ser, entre d'altres, la 6a trobada de cotxes clàssics, els balls culturals, les cercaviles i la classe magistral de ball d'Eva Copiví, la qual va aconseguir centenars de participants animats a moure els malucs i seguir el ritme.

Un altre dels plats forts d'aquest any va ser la celebració del 20è aniversari de l'agermanament amb els municipis andalusos d'Iznájar, a Còrdoba, i Alcaudeta, a Jaén, i del 22è de la unió amb Mata de Alcántara, a Càceres. «Molta de la gent de Montbui va venir o té família que va venir des d'allà, per això tenim un lligam molt especial amb aquests pobles», recalcava Tamargo. En l'acte també hi van participar les autoritats de les tres localitats espa-nyoles, les quals van visitar el municipi de l'Anoia convidades especialment per a l'ocasió.

Treballar pel municipi

Dins de la fira d'enguany, també va tenir lloc l'entrega dels Premis Bou, uns guardons destinats a les persones i entitats que treballen de manera altruista pel municipi des de diversos àmbits.

Els guanyadors d'aquesta 17a edició han estat la Unió d'Establiments de Montbui, en la categoria d'entitat de la població, el Cros de l'AMPA García Lorca, en el reconeixement de la millor activitat social, cultural i lúdica, la Confraria del barri de Fàtima d'Igualada, en el guardó destinat a l'associació d'àmbit comarcal, i també Joan Compte, veí de Monbui i president del Casal de la Gent Gran des de fa vint anys.

«Aquests premis es distingeixen perquè són escollits per les entitats del municipi. Es fa una primera ronda en què proposen els guanyadors. I, en la segona, cadascú vota la que considera la millor de les candidatures», explicava Tamargo. Els Premis Bou, que se celebren de manera biennal, enguany també van atorgar una menció especial als tres pobles amb els quals està agermanat el municipi.