El restaurant Somiatruites d'Igualada tindrà aviat 8 habitacions. El nou hotelet s'ubicarà en una planta superior a la de l'actual restaurant i tindrà com a creador l'arquitecte Xavier Andrés, germà del cuiner i soci del restuarant, que ja va dissenyar el Somiatruites. Els germans Andrés han donat a conèixer la notícia aquest dijous, en el segon dia del Rec, la festa de les botigues efímeres que s'instal·len durant 4 dies al vell barri adober del Rec, a la capital de l'Anoia.

El restaurant Somiatruites planeja obrir un hotel al barri del Rec, a sobre de l'actual restaurant. Per construir l'espai d'habitacions, el Somiatruites ha d'augmentar el volum actual en un pis. L'edifici projectat "tindrà molt en compte", segons especifica una nota de premsa distribuïda pels propietaris, l'arquitectura industrial del barri, la relació amb l'actual edifici i els valors d'arquitectura sostenible. L'hotel comptarà amb vuit habitacions, plantejades com una sala d'estar transformable segons el client, fent-la així adaptable i convertint el mateix espai tant en una habitació com en un espai de treball.

David Andrés és copropietari del Somiatruites, però desenvolupa bona part de la seva cuina creativa als fogons del restaurant Àbac, de Barcelona, un prestigiós local amb dues estrelles de la guia Michellin que dirigeix el cuiner manresà, Jordi Cruz. Andrés està considerat un dels millors valors emergents en la cuina europea i se'l veu com un dels referents del futur en el món de la gastronomia.