Recentment s´ha publicat l´edició de l´any 2016 de l´Informe Econòmic Anual de l´Anoia. Aquesta és la principal publicació de l´Observatori Socioeconòmic de l´Anoia, que té per objectiu facilitar i difondre informació socioeconòmica a qualsevol persona o entitat que hi estigui interessada. La seva tasca consisteix a recopilar, difondre i analitzar variables socioeconòmiques i ocupacionals a fi i efecte de poder disposar de

dades fiables sobre la realitat local en aquests àmbits.

L´Observatori, impulsat per l´Ajuntament d´Igualada, forma part de la Xarxa d´Observatoris de Desenvolupament Econòmic Local (XODEL) de la Diputació de Barcelona, que coordina els diferents observatoris locals i comarcals a tota la província.

Aquest informe recull l´evolució a la comarca de les principals variables socioeconòmiques dels darrers anys, a través d´indicadors demogràfics, del mercat de treball, del teixit productiu i de l´habitatge, entre altres. Es tracta d´una publicació que suma més de quinze anys de continuïtat, amb més de 250 gràfics, prop de 40 taules i una desena de mapes, recollits en més de 200 pàgines.

La principal novetat aquest any és que aquest informe es pot consultar i descarregar al web www.observatorianoia.cat. Aquest nou espai a la xarxa de l´Observatori Socioeconòmic de l´Anoia recull alguns dels principals productes elaborats els darrers anys, com un apartat on es recopilen els informes econòmics dels darrers anys o un per l´estudi Igualada en xifres, centrat en la capital. Igualment, hi ha un altre apartat amb fitxes que resumeixen les dades socioeconòmiques per a cada municipi de l´Anoia, així com diversos mapes interactius, que representen algunes variables sobre el territori.

Un altre apartat permet la consulta i descàrrega de taules en format Excel o .csv, amb l´evolució de diferents variables relatives als municipis anoiencs. Finalment, el web inclou també enllaços a diferents estudis amb continguts relacionats amb la comarca.