Vadefoodies, el festival de tendències gastronòmiques d'Igualada, afronta el seu tercer any amb el repte de la consolidació i amb la voluntat de guanyar presència de la mateixa ciutat. En la darrera edició, segons els organitzadors, unes 4.000 persones van participar en aquest esdeveniment gastronòmic. Se celebra els dies 16, 17 i 18 de juny.

Aquest cop, l'associació que dóna nom al certamen ha triat el fil argumental de Rodaplats com a eix del festival, i els seus objectius principals són, d'una banda, reivindicar i donar a conèixer la gastronomia que es fa a Igualada i l'Anoia, i, de l'altra, mostrar les millors tendències culinàries d'arreu del món perquè, sense necessitat de moure's de casa, els visitants del Vadefoodies puguin fer un tomb pels plats de mig món.

Les dualitats i pluralitats de la gastronomia protagonitzen les temàtiques d'enguany: la cuina de proximitat enfront de la cuina del món; la cuina tradicional davant la cuina innovadora; el menjar natural en oposició al menjar processat: l'alimentació vegana o dieta paleolítica; o funcionalitat i estètica. Una jornada i mitja en què els igualadins i visitants d'arreu de Catalunya podran degustar al Museu de la Pell d'Igualada noves tendències gastronòmiques i escoltar les explicacions dels professionals capdavanters del sector.

El Vadefoodies és un festival pioner a l'Estat que s'adreça als amants del bon menjar (els foodies). El certamen manté com a objectius principals la promoció de l'activitat gastronòmica a Igualada i la mostra de la diversitat de tendències del sector culinari arreu del món. Seguint el mateix esquema de les anteriors edicions, les activitats es dividiran en dues parts: l'interior del Museu es destinarà a xerrades i conferències, i a l'exterior, de caràcter més lúdic, s'instal·laran les parades dels restauradors, on es podran tastar les darreres tendències gastronòmiques.

Un dels plats forts d'enguany té a veure amb el futur de la gastronomia d'Igualada; per parlar-ne, el festival organitza una taula rodona amb el cuiner David Andrés (segon xef del restaurant ABaC de Barcelona i propietari del restaurant Somiatruites d'Igualada), entre altres importants cuiners de la ciutat.

Andrés també farà un showcooking a quatre mans amb el cuiner Xavier Pellicer. D'altra banda, si la cuina protagonista de l'anterior edició va ser la peruana, aquest any toca el torn a la mexicana. La pastisseria serà també una de les apostes del Vadefoodies: el xocolater Miquel Guarro parlarà amb altres pastissers de la ciutat del moment que viu el sector; i, finalment, també hi haurà una sessió sobre els vins d'argila conduïda per Joan Gómez, responsable del blog Devinis).