En un gest inèdit fins ara a l'Anoia, el sector de la indústria química i l'Escola d'Enginyeria d'Igualada s'han unit per fer una crida d'alerta: falten professionals formats per cobrir l'oferta laboral que generen la seixantena d'empreses relacionades amb el sector químic a l'Anoia. Per la part empresarials, subscriuen aquesta crida el Gremi de Blanquers d'Igualada i la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) a través de les seves sectorials de Química i Paper.

L'Escola d'Enginyeria d'Igualada (EEI), adscrita a la UPC, imparteix al Campus Universitari el Grau en Enginyeria Química i el Grau en Organització industrial, a més d'un màster universitari en Enginyeria del Cuir únic a Europa i una doble titulació d'ADE Industrial. Segons dades de l'estudi sobre inserció laboral dels alumnes fetes públiques fa tot just un mes per l'EEI, el 100% dels alumnes que el curs passat van estudiar enginyeria al Campus Universitari d'Igualada tenen feina. Encara més, pel que fa als graduats en Enginyeria Química, el 64% dels exalumnes manifesta que abans d'acabar la carrera ja treballaven.

Tot i aquest immillorable índex d'ocupació, l'oferta laboral que s'ofereix als estudiants d'enginyeria del campus no sempre es cobreix, i és per aquest motiu que justament ara, a les portes de l'inici del període de preinscripcions, des del sector fan una crida als joves d'arreu de Catalunya perquè es matriculin a aquests estudis, i els garanteixen que tindran feina de qualitat assegurada així que acabin la carrera.

Les feines en aquest sector tenen estabilitat i bones retribucions econòmiques. I la sortida laboral és variada, segons fonts universitàries.