Més d'un centenar de veïns de la Torre de Claramunt, acompanyats per l'alcalde del municipi, Jaume Riba, s'han manifestat aquest dijous pel centre de la capital de l'Anoia contra el tancament de l'única oficina bancària que hi ha al municipi, propietat del BBVA. Els manifestants han entregat als responsables de l'oficina del BBVA d'Igualada les més de mil signatures que han recollit per demanar que el banc reconsideri la seva decisió. El batlle del municipi ha lamentat que el tancament de l'oficina afectarà especialment "els col·lectius més vulnerables, com la gent gran", però creu que també en sortiran perjudicats "les empreses i comerços". Per la seva part, fonts del BBVA han explicat que el motiu del tancament és la baixa afluència de clients i la poca operatòria que té l'oficina. Els veïns seran derivats, a partir d'aquest divendres, a les oficines més properes, situades a Capellades i la Pobla de Claramunt, a uns 5 quilòmetres de distància.

L'única oficina bancària de la Torre de Claramunt tancarà portes aquest divendres, ja que, segons al·leguen fonts del BBVA, tenia "molt poca afluència" de clients i una operativa "molt puntual". Aquesta decisió ha indignat els veïns i els representants polítics d'aquest poble de poc més de 3.700 habitants -tot i que els caps de setmana i a l'estiu dobla la població per les segones residències-, motiu pel qual han endegat una recollida de signatures en contra de la decisió del banc, que aquest dijous han fet arribar als responsables de l'oficina bancària d'Igualada.

Un centenar de veïns, acompanyats pel batlle de la població, s'han desplaçat amb autocar des de la Torre de Claramunt fins a la capital de l'Anoia aquest divendres al migdia per fer visible el seu rebuig i demanar al banc que reconsideri la seva posició. L'alcalde del municipi, Jaume Ribas, ha explicat que la mobilització ha rebut "unitat total" per part de totes les forces polítiques, així com també d'entitats i veïns i ha lamentat especialment la resposta dels responsables del BBVA, ja que, segons ha dit, "no hi ha hagut forma humana de parlar amb ningú del banc amb capacitat de decisió".

Segons Ribas, al municipi hi ha un "malestar general", ja que el tancament de l'única oficina bancària afectarà especialment "les persones més vulnerables, com són la gent gran". De fet, molts dels manifestants que han acudit aquest dijous a Igualada són persones grans que han coincidit a afirmar els problemes que els suposarà el tancament de l'oficina. Una d'elles, la Maria del Carmen Molina, ha relatat que molts veïns no tenen mitjans de transports per desplaçar-se als municipis veïns. També ho ha constatat en Josep Maria Bas, que ha relatat que té una mare de 93 anys d'edat i haver-se de desplaçar serà un "gran inconvenient" per a ells.

Per la seva part, fonts del BBVA han explicat a l'ACN que l'oficina de la Torre de Claramunt té una "baixa afluència de clients" i una operatòria concentrada en moments molt concrets i puntuals. El model actual del banc, segons les mateixes fonts, és el de "l'organització d'oficines més grans, amb més serveis i més especialització". A més, el banc ha explicat que establiran un pla d'acompanyament comercial per facilitar la transició dels clients cap als seus nous gestors. L'entitat també ha volgut recordar que té presència "al 100% dels municipis de més de 8.000 habitants".