"Malgrat que els recursos pressupostaris de la Generalitat són limitats, les obres a la ronda d´Igualada s´iniciaran el 2018 amb una partida de 8 milions d´euros", declarava el conseller d´Infraestructures de la Generalitat, Josep Rull durant la inauguració de la 64ena edició de FirAnoia, la fira multisectorial de la comarca, destinada a incentivar i promoure els negocis de l´Anoia i els encontres entre diferents sectors en un mateix espai durant un cap de setmana.

Així doncs, en el primer dia de l´esdeveniment que s´allargarà fins diumenge, Rull ha assegurat que "la Generalitat està compromesa amb Igualada, però té uns recursos pressupostaris molt limitats".

"Abans que acabi l´any anunciarem els terminis de les obres que han de permetre incrementar la seguretat i el volum de trànsit de la C-15", afirmava el conseller. Especialment, puntualitzava, en el tram entre Vilafranca i Igualada, amb el sistema de carrils que cada uns pocs quilòmetres hi hagi trams amb dos carrils en una de les bandes.

Pel que fa a la fira, el seu objectiu continua sent generar oportunitats de negoci a les empreses dels diferents sectors presents a la comarca. Després de 64 anys, els seus impulsors ofereixen noves propostes lúdiques i solidàries per aconseguir mantenir el ritme de l´esdeveniment.

Amb aquest objectiu, enguany s´ha posat en marxa una iniciativa solidària, en què Fira d´Igualada posa a subhasta quadres del concurs de pintura ràpida que es celebrava en passades edicions. La recaptació es destinarà al Banc de Queviures d´Igualada.

Sigui com sigui, però, el gruix de la fira són les empreses que hi són presents. En aquesta edició: 110 comerços, 42 artesans, 10 entitats, 15 cellers, 28 restaurants, 7 formatgers i un centenar d´antiquaris.

La proposta es completa amb el TastAnoia, tapes i degustacions elaborats amb productes de la comarca, que en les anteriors edicions ha captat l´atenció del públic.