«Malgrat que els recursos pressupostaris de la Generalitat són limitats, les obres a la ronda d'Igualada s'iniciaran el 2018 amb una partida de 8 milions d'euros», declarava ahir el conseller d'Infraestructures de la Generalitat, Josep Rull, durant la inauguració de la 64a edició de FirAnoia, la fira multisectorial de la comarca, destinada a incentivar i promoure els negocis de l'Anoia i les trobades entre diferents sectors en un mateix espai durant un cap de setmana. La Generalitat ha de construir l'accés sud a la ciutat, per la part del barri del Rec, una obra que va quedar pendent quan es va construir la variant i que no s'ha desencallat fins ara.

Així doncs, en el primer dia de la mostra comercial, que s'allargarà fins diumenge, el conseller Rull va assegurar que «la Generalitat està compromesa amb Igualada, però té uns recursos pressupostaris molt limitats». «Abans que acabi l'any anunciarem els terminis de les obres que han de permetre incrementar la seguretat i el volum de trànsit de la C-15», afirmava el conseller. Especialment, puntualitzava, en el tram entre Vilafranca i Igualada, amb el sistema de carrils que cada uns pocs quilòmetres s'hi hagi trams amb dos carrils en una de les bandes.

Pel que fa a la fira, el seu objectiu continua sent generar oportunitats de negoci a les empreses dels diferents sectors presents a la comarca. Després de 64 anys, els seus impulsors ofereixen noves propostes lúdiques i solidàries per aconseguir mantenir el ritme de l'esdeveniment. Amb aquest objectiu, enguany s'ha posat en marxa una iniciativa solidària, en què Fira d'Igualada posa a subhasta quadres del concurs de pintura ràpida que es celebrava en passades edicions. La recaptació es destinarà al Banc de Queviures d'Igualada.

Sigui com sigui, però, el gruix de la fira són les empreses que hi són presents. En aquesta edició: 110 comerços, 42 artesans, 10 entitats, 15 cellers, 28 restaurants, 7 formatgers i un centenar d'antiquaris. La proposta es completa amb el TastAnoia, tapes i degustacions elaborats amb productes de la comarca, que en les anteriors edicions ha captat l'atenció del públic.

La fira es consolida en la seva proposta de tornar als carrers després de deixar el recinte firal tancat i, enguany, evoluciona cap a la conquesta de nous espais, amb la voluntat d'introduir més la mostra als carrers de la ciutat.