Calaf porta a terme aquest cap de setmana la celebració dels 10 anys d'agermanament amb el municipi francès de Soual. Ahir estava previst que arribés a la població una delegació d'aquest municipi encapçalada per l'alcalde, Jean-Luc Alibert. Fa quinze dies, van ser els calafins els que van visitar la població occitana.

Els soualesos havien de veure ahir a la tarda com l'artista local Núria Martí començava a pintar un mural commemoratiu de l'agermanament. I, després, si el temps acomapanyava havien de participar en diverses mostres folklòriques de la població.

Per avui, està previst que la delegació del poble francès participi a la festa de l'Arrela't de Calaf, que tindrà lloc al Bosquet del Rentador.

Els actes d'agermanament entre Calaf i Soual es van fer l'abril de l'any 2007. Va ser una conseqüència de la relació d'amistat i intercanvi que des de feia deu anys tenien els dos clubs de futbol respectius. Durant aquests deu anys, s'han fet diverses trobades de caire social i cultural que han servit per estendre la col·laboració i el coneixement mutu més enllà del futbol. La celebració d'aquest aniversari es fa amb l'objectiu de seguir treballant per fer créixer l'agermanament a altres àmbits.