Els mitjans de comunicació amb representació a Igualada han passat balanç dels dos primers anys de l´actual govern de la capital de l´Anoia. En un acte celebrat aquest dilluns al vespre al Museu Comarcal de l´Anoia, l´alcalde Marc Castells (CiU), va desgranar l´acció de govern i tot seguit es va sotmetre a les preguntes dels periodistes que segueixen l´actualitat de la ciutat. Hi van ser presents Mar Martí (ACN), Cesc Vilaprinyó (Anoiadiari), Albert Caballé (Canal Taronja), Òscar López (InfoAnoia), Pepeita Segura (L´Enllaç), Jordi Puiggrós (La Veu de l´Anoia), Montse Sanou (Ràdio Igualada) i Enric Badia (Regió7) i va moderar l´acte, Jordi Còdol, periodista igualadí vinculat a El Punt Televisió.

Marc Castells va explicar que l´Ajuntament i la Generalitat havien prioritzat fer el nou enllaç de la variant d´Igualada a la ciutat per la part sud, pel barri del Rec, per davant de la possibilitat de fer el soterrament de la via del tren i la supressió del pas a nivell. També va anunciar que es crearà una comissió per poder tenir un Auditori a Igualada i treure pressió al teatre de l´Ateneu, i es va mostrar satisfet del procés participatiu que ha seguit l´urbanisme de futur del barri del Rec, una peça clau per dibuixar l´urbanisme de futur de tota la ciutat. Es va mostrar esperançat en poder tenir novetats en matèria de polígons industrials i d'implantació de noves indústries, "però és un tema complicat", i va tornar a donar suport al teixit industrial com a principal motor de la ciutat.

Castells va admetre que potser s'havien comès errors en la comunicació de l'actuació a l'hospital d'Igualada que va suposar la mort d'un jove que hauria d'haver estat intervingut d'una apendicitis. Se'n va lamentar i va animar la família les vies de la reclamació que considerin oportunes, "és el que han de fer", va afirmar, però al mateix temps va fer una gran defensa de l'hospital d'Igualada i dels seus professionals. I va relacionar una voluntat per la qualitat del servei amb la voluntat de la ciutat d'oferir formació universitària en medicina i infermeria i tenir un espai per a la simulació pràctica com el 4DHealth.

L´acte de balanç d´Igualada tindrà continuïtat amb les sessions que ha hi ha programades amb l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el 21 de juny, i l´alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, el 27 de juny.