La primera tinent d'alcalde d'Igualada i un dels puntals de l'executiu de Marc Castells, Àngels Chacón, va ser nomenada ahir nova directora general d'Indústria del departament d'Empresa i Coneixement. Fonts de l'Ajuntament d'Igualada van avançar ahir que Chacón compaginarà aquesta nova responsabilitat amb la tinença d'alcaldia a l'Ajuntament, i conservarà les delegacions competencials de les àrees de Dinamització Econòmica, Internacionalització i Coneixement però abandonarà, mentre assumeixi aquesta nova responsabilitat al Govern català, l'àrea municipal d'Interior, la seva dedicació completa retribuïda i altres tasques de representació que duia a terme fins ara. Tot plegat farà que el govern d'Igualada dugui a terme algunes modificacions en la seva estructura actual, que es concretaran en el ple ordinari del mes de juny.

Chacón, nascuda a la capital de l'Anoia l'any 1968, també és des de les eleccions de l'any 2015 regidora de Dinamització Econòmica, Coneixement, Internacionalització i Interior del consistori igualadí pel grup de Convergència, que és qui governa al consistori igualadí. A més, actualment és coordinadora del projecte Urbact Retailink sobre la innovació en l'oferta comercial a les ciutats mitjanes.

A banda, des de l'any 2008 ocupa el càrrec de directora executiva del Centre de Simulació 4D Health per a la innovació en la seguretat del pacient. Àngels Chacón és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i té formació especialitzada en Comerç Internacional.

La portaveu del Govern, Neus Munté, va donar a conèixer ahir al migdia el nomenament d'Àngels Chacón com a nova directora general d'Indústria en el marc de la roda de premsa per anunciar els acords de Govern.

Chacón va entrar a l'Ajuntament d'Igualada l'any 2011 com a independent al grup municipal de Convergència i Unió i durant el mandat passat ja va estar al capdavant de la cartera de Dinamització Econòmica, Comerç i Turisme. Els anys previs al 2011, Chacón va desenvolupar la seva trajectòria professional en empreses del sector paperer i també va ser gerent de la Unió Empresarial de l'Anoia entre el 2008 i el 2011.

A les eleccions al Congrés del 26 de juny de l'any passat la nova directora general d'Indústria va formar part de la llista de CDC per Barcelona en el número 7. Àngels Chacón s'ha convertit en una de les cares noves de la formació, avalada per la feina que ha anat portant a terme a l'Ajuntament d'Igualada, en què Marc Castells la va convertir en un dels pilars del seu executiu després d'assolir la majoria absoluta. Castells destacava ahir que aquest nomenament «posa en valor la política industrialista i de suport a l'empresa que el nostre govern porta a terme a Igualada des del primer dia».