Cinc mesos d'obres transformaran la plaça Castells d'Igualada. El tinent d'alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont, va explicar que la intervenció, de fet, es tracta d'una segona fase (200.000 euros) i que suposarà el final de les obres en aquest indret. Fa un any i mig es va dur a terme la primera fase. Segons Pont, la voluntat amb aquest projecte és «no només renovar la imatge i l'estètica de l'espai, sinó crear nous espais perquè en puguin gaudir tant els veïns del barri com els escolars i famílies del centre escolar situat al seu extrem sud».

La primera fase va permetre renovar tot el perímetre de l'espai, endreçar la mobilitat de vehicles al seu voltant, eliminar el trànsit rodat per davant de l'escola Pia i millorar l'accessibilitat i la seguretat dels vianants, tant a la plaça com en un tram del carrer del Portal.

Posteriorment es va redactar el projecte d'adequació de l'espai interior, que es va aprovar definitivament el mes de desembre del 2016, sense haver rebut cap al·legació. Aquest segon projecte comprèn, doncs, els espais interiors de la plaça, i els unifica amb l'antic vial que transcorria per davant del centre escolar. Aquest vial quedarà integrat al conjunt de la plaça i el pas de vehicles quedarà només restringit a casos molt puntuals i per motius escolars degudament justificats.

Pont va assegurar que es mantindrà l'arbrat existent i se n'afegirà de nou, es millorarà tant el reg com l'enjardinament de l'espai, se substituirà el paviment existent per un de nou, es reorganitzarà l'enllumenat i se'l dotarà de llums led, es millorarà la il·luminació de la històrica façana de l'escola, s'eliminarà una de les dues fonts actuals, es renovaran els bancs, es construirà una petita graderia de formigó i s'hi instal·larà una nova zona de jocs infantils.

També s'aprofitarà aquesta actuació per ampliar el clavegueram subterrani existent i millorar el drenatge. La primera fase d'obres de la plaça Castells va tenir un cost de 250.000 euros, finançats en un 50% per l'Ajuntament i la Generalitat en el Pla de Millora del Barri de Sant Agustí, i aquesta segona fase tindrà un cost de 200.000 euros.

La plaça Castells es va formar a la confluència de l'edifici de l'antic convent dels agustins amb la cruïlla de camins entre el carrer de Sant Agustí i les Rambles. Des d'aquest punt es podien prendre els camins en direcció a Lleida o a Valls. Està dedicada a Narcís Castells i Comas, que va deixar important llegats a la ciutat.