L'Ajuntament de Martorell ha instal·lat aquesta setmana pantalles amb informació dinàmica del temps d'espera de l'autobús urbà a les parades que estan situades al davant de l'estació de tren de Martorell Central.

L'alcalde, Xavier Fonollosa, ha explicat que l'actuació respon a la voluntat del govern «de transformar Martorell cada cop més i que sigui una smart city, una ciutat intel·ligent on la gent accedeixi als serveis de manera fàcil i ràpida». Al mateix temps que busca tenir un servei cada dia més actualitzat, Fonollosa també justifica el canvi per tal de «promoure i incentivar la intermodalitat entre el tren i el servei municipal d'autobús urbà de Martorell». Aquest és un sistema d'informació que ja està disponible en algunes ciutats catalanes.

Els panells informatius mostren en temps real els minuts que falten per al pas del següent autobús de les línies L-1 i L-2, en ambdós sentits de circulació, a les parades que queden ubicades davant l'estació de ferrocarril.

La informació que ofereixen les pantalles s'obté gràcies a un sistema de GPS que s'ha instal·lat als autobusos i que permet saber en tot moment en quin punt del re-corregut es troba el vehicle i permet calcular-ne el temps de pas. Les pantalles informen els usuaris del temps previst d'arribada dels autobusos a les parades i d'eventuals incidències que es puguin produir en el servei.

Els nous panells, col·locats en col·laboració amb l'empresa Soler i Sauret, concessionària del servei d'autobús urbà, funcionen amb energia solar, i tenen un sistema d'àudio perquè les persones amb discapacitat visual el puguin activar per tal que la parada els llegeixi la informació de la pantalla.

Aquesta acció de millora de la informació del servei d'autobús urbà entre els usuaris de Martorell se suma a la renovació de la informació estàtica que es va dur a terme l'any passat mitjançant l'edició d'horaris de butxaca i nova cartelleria informativa.