Una escultura d'una descendent de l'economista Laureà Figuerola, Ester Figuerola, serà el testimoni permanent de la figura d'aquesta calafí que va arribar a ser ministre d'Economia de l'Estat espanyol, i que és recordat, sobretot, per ser el creador de la popular moneda de la pesseta. Aquesta setmana, dimarts, Calaf va tancar els actes de record a la figura de Figuerola.

L'Any Figuerola es va tancar amb la inauguració de l'escultura i amb el lliurament als familiars del pergamí municipal en el qual consta que Laureà Figuerola és fill il·lustre de la població. La celebració de l'Any Figuerola, en el bicentenari del seu naixement, va reunir dimarts passat més de 150 persones. El reconegut economista i polític català va néixer a Calaf el 4 de juliol del 1816.

Dimarts passat, en el comiat dels actes de l'Any Figuerola, la plaça del Ravalet va quedar plena de públic. Va obrir l'acte la regidora de l'àrea d'Economia i Finances, Montserrat Mases, que va repassar tots els actes que s'han dut a terme al llarg d'aquest any relacionats amb l'economia i la persona de Laureà Figuerola. En el mateix acte, es va presentar el cartell guanyador del concurs de festa major, que serà la portada del programa al setembre. L'autora premiada és Aloma Giralt.

Ester Figuerola, autora de l'escultura, va ser també la portaveu de la família, que va adreçar unes paraules a les persones que van assistir a l'acte i va explicar molt emocionada el significat de la seva obra i com ha volgut representar les seves arrels familiars.

Jordi Badia, alcalde de Calaf, es va mostrar satisfet del conjunt d'actes de l'Any Figuerola i va destacar que ha permès valorar «l'estimació i l'assumpció inequívoca de la figura d'en Laureà Figuerola pel poble de Calaf». Badia va remarcar que «la seva transmissió de l'economia, la seva obra i el seu pensament s'han de mantenir ben presents i ben vius en el nostre dia a dia».