El grup Voluntariat Vicencià, que atén 270 famílies amb necessitats alimentàries a Olesa, ha fet una crida per demanar que els veïns de la població facin aportacions de roba usada i d'aliments, així com roba i alimentació infantil. L'entitat, que gestiona el Banc dels Aliments en aquesta població del Baix Llobregat, demana el suport d'empreses, entitats i de la ciutadania per ajudar les famílies olesanes en situació de vulnerabilitat o de risc social.

L'entitat ha fet aquest mes de juliol una profunda renovació de la seva junta. Dolors Reche, la nova presidenta, explica que «enguany s'han reduït a la meitat les donacions que rebíem de la Unió Europea i, per contra, el nombre de famílies ateses s'ha incrementat perquè, tot i que hi ha més feina, aquesta és precària i les famílies continuen necessitant ajuda».

Actualment el 55% del total de famílies que reben suport són autòctones, i el 45% restant, immigrants. Aquest any, el nombre de famílies a qui es lliura aliments són 270 famílies al mes (l'any passat eren unes 230). El lot familiar mensual inclou arròs, llegums, oli, sucre, cacau, farina i llet. Pel que fa als aliments infantils, s'estan atenent unes 30 famílies al mes.

Una altra de les accions que fa el Voluntariat Vicencià és la gestió del rober. Les necessitats són roba per a nens i nenes d'entre 3 i 12 anys. Es reparteix al llarg de l'any a més de 400 famílies.

Entitats, empreses, un supermercat d'Olesa i particulars col·laboren al llarg de l'any amb el Voluntariat Vicencià fent recollides solidàries d'aliments o fent aportacions econòmiques. Precisament, l'empresa KAO Corporation acaba de fer un lliurament de 320 quilos d'aliments com oli, arròs, llegums, llet i galetes.

El proper gran recapte de material serà al novembre, en què es recollirà sobretot productes nadalencs com torrons, galetes i polvorons perquè cap família es quedi sense durant les festes. Els voluntaris, degudament identificats, se situaran als principals accessos dels supermercats olesans.

Aquest és un servei de la Creu Roja que gestiona el Voluntariat Vicencià i ofereix aliments, bolquers o roba. La gestió de l'ajut es fa des del seu local.