L'Ajuntament d'Igualada intervé durant els mesos d'estiu en diferents edificis escolars de titularitat municipal per tal de fer-hi millores per afrontar el nou curs a partir del setembre. La inversió prevista és de 155.000 euros. Aquesta xifra suposa un increment de més del 54% respecte a l'any 2016, quan ja s'hi van invertir 101.000 euros. El 2015, aquests recursos van ser de 75.000 euros, de manera que, en dos anys, han estat doblats.

Aquest pla especial es va incorporar al pressupost de la corporació precisament ara fa tres exercicis, el 2015, «amb la voluntat de posar al dia i millorar gradualment els espais i recursos dels centres», segons va explicar la regidora d'Ensenyament, Patrícia Illa. El consistori «actua, amb aquest pla de millores que s'executa any rere any, amb la voluntat de minimitzar i alleujar el desgast continu que tenen els centres escolars, uns equipaments que experimenten un ús intensiu al llarg de pràcticament deu mesos cada any», segons la mateixa regidora. Illa també va recalcar que el pla d'inversions «és viu», amb la qual cosa s'hi incrorporen necessitats que hagin sorgit a última hora.

De la inversió d'enguany destaca la renovació de cobertes i porxos, les reformes de lavabos i les noves rampes d'accessibilitat que es faran al CEIP Ramon Castelltort; les millores en la climatització, la pavimentació al voltant de la pista exterior i les reparacions en els jocs infantils al Garcia Fossas; i, finalment, la fusteria, els envidraments i la reforma de lavabos a l'Emili Vallès.