Durant vuit setmanes, els municipis de la Conca d'Òdena han dut a terme diferents actes relacionats amb el 28 de maig, Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones: entre aquests, la recollida solidària de productes d'higiene íntima per a la dona.

La primera edició del recapte específic de productes d'higiene femenina es tanca amb un conjunt de donacions «més que generoses», segons els organitzadors. «Compreses, discos de lactància, gels de bany, tampons, entre altres productes, han ajudat a omplir un capítol més del banc dels aliments per ajudar dones sense recursos de la comarca. Aquesta acció que ara ha estat puntual, coincidint amb els actes de sensibilització a favor de la dona, es podria anar repetint tractant directament amb el Banc dels Aliments d'Igualada. En aquesta campanya es van recollir 1.021 articles destinats a la higiene femenina; el Banc d'Aliments de Santa Margarida de Montbui va recollir-ne 136, i el de Vilanova del Camí va recollir-ne 84.

Els organitzadors de les activitats expliquen que en la commemoració d'aquest 2017 «s'han treballat aspectes com els cicles vitals femenins, aspectes diferencials de la salut de les dones que posen de manifest la necessitat de treballar específicament els casos femenins».

L'agenda del 28 de maig també ha inclòs aspectes relacionats amb la sexualitat i la llibertat de les dones, en una sessió organitzada des del SIE de la Catalunya Central, i també s'han treballat als instituts en conceptes com l'autoconcepte, l'autoimatge, els cànons de bellesa irreals i també la prevenció de violència masclista.