Martorell té desfibril·ladors externs automàtics (DEA) a la via pública i a disposició de la ciutadania en cas que es necessiti una actuació urgent. Una dotzena d'aparells s'han instal·lat en diferents punts de la ciutat. Martorell, com estan fent altres ciutats, es penja l'etiqueta de ciutat cardioprotegida. Fins ara, els DEA estaven situats a l'interior d'alguns equipaments públics per al seu ús en cas necessari.

El regidor de Salut i Gent Gran, Albert Fernández, apunta que, tot i que fins ara no s'ubicaven a la via pública, aquests aparells de centres ja s'han fet funcionar en alguna ocasió per reanimar persones afectades.

A partir d'ara, aquests desfi-bril·ladors es poden trobar a les façanes de 10 equipaments municipals de manera fixa, sumats als altres dos aparells mòbils que tenen en dues patrulles de la Policia Local. Els DEA van acompanyats d'uns cartells informatius on s'explica de manera senzilla i amb el suport d'il·lustracions com s'han de fer servir i els procediments que s'han de seguir en cas d'un infart o una aturada cardíaca.

A més, i tal com explica el regidor Fernández, el moment en el qual els usuaris obren els armaris per tal de poder utilitzar els aparells, «s'activa de manera automàtica un senyal que envia una alerta el Servei d'Emergències de Catalunya (112) i que posa en marxa el protocol del Servei d'Assistències Mèdiques».

Els llocs on es poden trobar aquests aparells desfibril·ladors són el Centre de Patrimoni Històric La Caserna, a l'edifici de l'Ajuntament (c. del Mur), al Complex Esportiu La Vila, a l'Ateneu, al Complex Esportiu Torrent de Llops, al CIES, al Pavelló Esportiu Municipal, a les Instal·lacions Esportives Municipals, al Complex Educatiu del barri Torrent de Llops i al Mercat Municipal.

Des de l'any 2015, Martorell és considerada ciutat cardioprotegida, distinció que identifica ciutats i municipis preparats per fer front a infarts i altres problemes coronaris. A aquests 12 desfibril·ladors externs automàtics, s'hi sumen altres mesures, com la formació en ús de desfibril·ladors de 150 persones, sobretot treballadors de l'Ajuntament, com policies locals, monitors o administratius. El municipi també va adherir-se a l'aplicació Cardiocity 112, una aplicació mòbil totalment gratuïta que georeferencia en el moment del problema.