Els ajuntaments d'Igualada, Castellolí i Jorba disposen d'un nou sistema d'informació per conèixer quin és l'estat de cada polígon de la capital de l'Anoia i les poblacions del seu entorn. Aquesta és una eina que ha d'esdevenir útil per poder comercialitzar millor les moltes parcel·les buides que encara hi ha en aquests polígons desenvolupats els darrers anys abns de la crisi, i també per veure quines són les necessitats de terreny industrial que hi ha a la comarca per als propers anys.

D'entrada, els mateixos ajuntaments estan impulsant el desenvolupament d'un nou polígon industrial per tal d'encabir-hi alguna indústria que arribés a la comarca amb grans necessitats d'espai. Aquests consistoris han creat un Geoportal, que ha estat desenvolupat per la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC) i ha promogut per la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD). L'objectiu és «fomentar la promoció i dinamització de les àrees industrials d'aquest territori», segons expliquen els ajuntaments en un comunicat.

Millorar i actualitzar el coneixement dels polígons industrials és fonamental per elaborar propostes de millora que promoguin l'atracció i la localització d'activitat als PAE i impulsar la col·laboració d'operadors i empreses privades. La col·laboració, cooperació i intercanvi d'informació amb els operadors immobiliaris i la recollida i sistematització de la informació respecte de l'oferta de sòl i sostre industrial disponible i el teixit empresarial existent millorarà la qualitat de la informació disponible, i farà possible el posicionament territorial de l'activitat econòmica al Geoportal.

La nova aplicació complementa el Geoportal dels Polígons dels Plans, desenvolupat prèviament per la UPIC, que cobreix els municipis de Vilanova del Camí, Òdena i la Pobla de Claramunt, de la Comarca de l'Anoia.

Properament accessible

El Geoportal, que serà accessible properament a través del web investcentercatalonia.cat, servirà per mostrar la informació relacionada amb l'activitat econòmica, comercial, industrial i de serveis d'un polígon d'activitat econòmica amb els emplaçaments geoposicionats.

Permetrà utilitzar la informació com a eina d'anàlisi a través de la incorporació i visualització de diferents capes d'informació, en aquest cas, en relació amb els polígons d'activitat econòmica a la zona. Els municipis de la conca d'Òdena han reactivat la col·laboració en matèria d'indústria al llarg dels últims anys.