Martorell està vivint de ple una festa major concentrada en tres dies que va arrencar dilluns al vespre amb el pregó dels actors Mercè Comes i Àlex Casanovas, que van recordar el seu company de professió, el martorellenc Santi Ibáñez, des del balcó de l'ajuntament. Tots dos van fer un repàs d'anècdotes viscudes amb ell, en què van parlar del seu caràcter obert i l'estima amb què sempre parlava del seu poble natal.

Àlex Casanovas va recordar al mig miler de persones presents a la plaça de la Vila que «amb el Santi vam viure moltes hores plegats. Fixa't que l'havia tingut setmanes vivint a casa meva! N'hi passaven de tots colors: era una mica malastruc i el vam rebatejar com 'la iaia'». Casanovas el va conèixer l'any 2000 en un programa de TV3 anomenat Càsting i després van treballar junts al teatre durant temps. Fruit d'aquesta convivència, el recorda com «un actor que tenia prontos i que era molt rondinaire, però també molt obert, generós, simpàtic, agradable i catxondo».

Mercè Comes va voler destacar d'ell que «hi ha actors que són amics i te'ls emportes a casa, i aquest era el cas del Santi. Era de les persones més divertides que et pots imaginar. Ens vam conèixer a La Cubana l'any 1990, quan vam fer Cómeme el coco negro, i teníem un feeling especial».

La festa va arrencar amb l'Artesanàlia, dedicada a les arts escèniques, i l'actuació de les colles de cultura popular.