Calaf torna a apostar enguany per l'Agro Alta segarra, una fira dedicada al sector primari que va estrenar l'any passat i que ara vol consolidar com un referent del territori dedicat als professionals de l'agricultura. Se celebrarà els dies 1 i 2 de setembre, divendres, de 10 del matí a 8 del vespre, i dissabte, entre les 10 del matí i 2/4 de 3 de la tarda.

El certamen, que organitza l'Ajuntament en col·laboració amb empreses del territori, es desenvoluparà en un ampli espai al costat del pavelló. Vol ser un esdeveniment professional i dinàmic, i per això en bona part se centrarà en les demostracions en viu de maquinària agrícola com tractors, sembradores, cultivadors, polvoritzadors, remolcs i trituradores.

En concret, l'espai dedicat a les demostracions i la maquinària agrícola ocuparà una superfície de gairebé 90.000 metres quadrats. S'hi podran veure fins a 7 marques diferents de tractors, sembradores d'última generació, cisternes, cultivadors, equips d'atomització i tractament fitosanitari, i tot tipus de maquinària agrícola.

Més enllà de la maquinària i les demostracions, l'Agro Alta Segarra també dedicarà un espai d'uns 1.000 metres quadrats més a la fira de productes i serveis dedicats a l'agricultura. Un total de 25 expositors mostraran recanvis, maquinària auxiliar, drenatges agrícoles, maquinària agrícola estàtica, fins a pneumàtics, llavors, serveis agraris i informàtica de gestió. Paral·lelament, també hi haurà una jornada tècnica de conreus extensius d'hivern així com una exposició de gran varietat de marques de tractors. Com a complement, la jornada tindrà una zona habilitada amb servei de bar.

Com a novetat, es regalaran barrets de palla amb una cinta de la fira fins que se n'acabin les existències.